De jaarlijkse Lente Introductieperiode is één van de twee momenten in het jaar waarop de U.S.R. “Triton” nieuwe leden toelaat. Anders dan tijdens de UIT, ligt de focus tijdens de Lenteperiode veel meer op het werven van fanatieke roeiers en worden er geen 300 leden, maar wordt een kleinere groep nieuwe leden aangenomen. Na de inschrijfdagen word je als potentieel Lentelid ingedeeld in een ploegje en leer je elkaar, de vereniging en de roeimogelijkheden beter kennen. Na deze kennismakingsperiode word je op basis van roeitalent, enthousiasme en kracht toegelaten en mag je jezelf officieel Lentelid noemen!
Op maandag 20 en dinsdag 21 maart zijn de inschrijvingen van 10:00-16:00 op de Uithof (tussen de Spar en de UB). Op donderdag 23 maart zijn de inschrijvingen van 16:00-20:00 op Triton zelf. 
Tijdens de lenteperiode zal je worden ingedeeld in een Lenteploeg en ga je onder leiding van jouw coachkader je eerste roeihalen maken, hard trainen op de ergometer en flink sporten tijdens de outdoor. Daarnaast leer je elkaar en de vereniging beter kennen tijdens leuke activiteiten en evenementen zoals borrels, bootje varen door de gracht, de Lentebokaal en het Lentediner. Je zult merken dat Triton al snel als thuis begint te voelen en dat het Lente lidmaatschap je perfect voorbereidt op de daaropvolgende afroeiperiode en wedstrijdselecties in het nieuwe studiejaar.
Wil je op de hoogte blijven over de laatste ontwikkelingen wat betreft de invulling van de Lenteperiode, stuur een mailtje naar lic@usrtriton.nl.